24 Ocak 2021 Pazar

Fate: The Winx Saga/ Winx Efsanesi: Kader - Dizi Yorumu

 


Bu inceleme yazısını yazmayı hiç düşünmemiştim aslında ancak kafamda o kadar çok şey birikti ki yazıp rahatlamak istedim.


İlk yarım saatini izlediğimde dedim ki bu dizi ÇÖP! Gerçekten devam etmek bile istemedim. Ama sonradan bi küçük merak etmedim değil. Sonuç olarak bir günde 6 bölümü izledim. Hiç ilerletmeden izledim diyemem ara ara bir şeyleri kaçırmış olabilirim ama eminim ki bu ne sizin umrunuzda ne de benim.



Açıkçası ben bildiğimiz Winx’in “Unrealistic Beauty Standards”larında olmasına çok okeydim. Dizide de koysaydınız mis gibi 5 kızı bayılarak izlerdik. En azından eleştirdiğimiz bir kısım ortadan kalkardı. Ama daha gerçekçi olsun diye alınan bu risk ı-ıh olmamış. Beni ne çekti ne de beni yakaladı. Ben dizilerde kendimi görmek için izlemiyorum hayattan kaçmak için dizi izliyorum. O yüzden normalleştirmeye Winx gibi içerikler için karşıyım. 


Ve spoiler olur mu bilemem ama dizide FLORA YOK arkadaşlar. En güzel, en tatlı, en mükemmel periyi diziye koymamışlar. DERDİNİZ NE? Herkesin Flora sandığı kız ise Flora’nın kuzeni Terra’ymış. Aman ne güzel aman ne güzel. Bir de ayrıca neden kilolu olan herkes komik veya geveze olmak zorunda!!!! Böyle özellikle yapıldığı belli olan algılar beni sinirlendiriyor. Veya neden bir siyahinin gay olma olasılığı üstünde duruluyor? Dizide farklılıkları temsil etsin diye koyulan 2 karakterin de birden çok farklılığı bir arada bulundurması zorunluluğu çok itici kaçmıştı. Cast sıkıntısı mı vardı? Farklı olan hep farklıdır çizgisinden çıkamamışlar.


Stella ve Sky saçmalığına ise diyecek söz bulamıyorum. Küçükken hiç mi Winx izlemediniz ya? Stella’nın gel git halleri, iyi mi kötü mü belli olmaz çizgisi rahatsız ediciydi. Ve üzgünüm ama oyuncu seçimleri ÇOK KÖTÜYDÜ! Dizideki tek güzel şey Bloom ve onun kızıl saçlarıydı.




Bilenleriniz vardır belki Bloom’u oynayan Abigail Cowen’ı Chilling Adventures of Sabrina ‘daki Dorcas olarak tanıyoruz zaten. Ki bence kendisi orada daha güzeldi.



Musa’dan da hiç hoşlanmadım. Aisha’yı da sevmedim. Dizinin konusunu da sevmedim. Beatrix’in güçlü bir peri olması çok hoşuma gitti. Ve kötü de olsa cidden sevdim. Gerçi biz alışığız kötü karakterleri sevmeye o yüzden sıkıntı yok. (Bknz: Negan) Sky’ın babasına “babam” diye hitap etmesine bi küçük şaşırdım. Adam ölmediği halde yıllarca saklanmış.



En sonda Bloom’un kanatlarının çıktığı sahne güzeldi orası da çabuk bitti. Ve dizide her şey hem o kadar hızlı hem de o kadar yavaş oldu ki açıkçası ben Bloom'un gücüne asla ikna olmadım. Nereden geliyor bu değirmenin suyu? Bloom'u geçin Stella'nın gücünü bile göremedik ya. Peki ya Terra'nın gücü? Yok asla olmamış bir diziydi. 



Dizi hakkında başka söylemek istediğim bir şey yok. Boş zaman dizisi bile değil. Merak ediyorsanız izleyin ama vaktinizi bu diziye ayırmanızı tavsiye etmem. Gidip Netflix’deki çizgi filmlerini izleyin en azından daha keyif vericiler.





 NOT: Küçükken Winx'de Flora'ydım. O yüzden daha da bi sevemedim diziyi zaten. Canım Flora... Siz hangi periydiniz? 

6 Ocak 2021 Çarşamba

Chilling Adventures Of Sabrina 4. Kısım Dizi Yorumu - Netflix Orijinal Dizisi

 




Hazır diziyi taze taze bitirmişken bu yorumu yapmak istedim. Veee evet arkadaşlar bu final sezonuymuş. Bunu son bölümün son dakikasını izleyince anlamam ise şahane! Olaylar bi şekilde dönecek düzelecek diye beklerken…



Neyse bu yazım baştan aşağı spoiler içermektedir. Diziyi izlemeyenlere bundan sonrasına devam etmemelerini öneririm. Ve şu an hangi çalma listesini dinliyorum biliyor musunuz? Cast of Chiling Adventures of Sabrina. Dizide oyuncuların söylediği o muhteşem şarkıları yaniiii.



Gerçekten nereden başlasam bilemiyorum. Beni tanıyanlarınız varsa bilir inanılmaz duygusal sulu göz birisiyim ancak Sabrina’nın sonu beni o kadar beklenmedik bir şekilde şaşırttı ki sonunda ağlayamadım bile. Şoka girdim diyebilirim. Yani nasıl olur da biter!!! Daha bir sürü şey vardı izlememiz gereken. Ancak hızlı bir şekilde sona hazırlandıklarını da anlayabiliriz bence. Çünkü anlamsız bir şekilde Nick geri döndü. Potansiyeli neydi? Aklı neredeydi? Ayrıca 3. Sezonu unutmuşum resmen neden ayrıldıklarını asla hatırlayamadım. Hatırlayanlar aşağıya yazarsa sevinirim.





Lilith manyak karısının Adam’ı öldürmesi peki! İçim kalktı o sahnede ya bebeeeeeek o bebek! O kadar saçma şeyler de oldu ki anlam bulmak zor. Tamam zaten dizi inanılmaz mantıklı değil kabul ediyorum.




Yaaaa ama eski halaları görmek hepimizin hoşuna gitmedi mi? Ben şahsen ba yıl dım. Harika bir tercihti. Halaları sadece bölüm sonunda görünce bi üzülmüştüm ancak 7. Bölümde neyse ki telafi edildi.




Peki Lucifer’e ne demeli ya? Flash Tv Lucifer! Kötülüğün bu kadar az yakıştığı biri… Ne bileyim pek sevdiğim biri değildi. Çünkü bence hikayelerini ve arkalarında yatan sebepleri az veriyorlardı. Sabrina Morningstar da onun kızıyken neden Spellman’a karşı bir nefreti vardı mesela? AYNI KİŞİLER ALOOOOO?




Calliban’ı izlemek ne kadar güzel olsa da sadece konuşmazken güzeldi ama bence Sabrina’ya karşı ciddi hisleri vardı ben şahsen buna inandım.




Ya ama gerçekten diziyi neden böyle bitirdiler ya? Sabrina neden öldü? Hep bi fedakarlık yaparak mı öldürmeyi planlamışlardı acaba? Nick’in ardından ölmesi pekii! Bu kadar aşık mıydın Sabrina’ya?


Roz hangi ara tuhaf kardeşlerin üyesi oldu peki?




Veee dizide cesurca işlenen kanlı sahneler beni benden aldı. Ekranı veya gözlerimi kapattığım çok an oldu.




Her ne kadar Nick’i çok sevsem de Harvey çok tatlıydı. Onunla Sabrina bir bütün gibi değiller miydi ya? Tatlı Harvey yine gitti bir cadı buldu. Bu arada Robin’in de tatlı olduğunu düşünüyorum. Hele o sesiiiiiii. Cehennem kapıları önünde söyledikleri o şarkı WOOOWW sesi mükemmeldi.




Dizinin genel olarak şarkılarını güzel buldum. E tüm oyuncuların da beklendiği gibi sesleri güzeldi. Diziyi keyifli bir hale getirdiler söyledikleri şarkılarla. Dizi hakkında pek olumsuz bir yorumum yok. İzlemesi keyifli bir diziydi. Sıkmadan konuları hızlı hızlı işlediler.

 


NOT: Riverdale son sezonda gördüğümüz 2 manyak oyuncuyu 7. Bölümde görmek hoşuma gitti. Ömürleri kısa süreli olsa da evrenlerin aynı olması tatlı, güzel bir ayrıntıydı.