1 Aralık 2021 Çarşamba

ARCANE | League of Legends - Dizi İncelemesi - Aynen Böyle Devam!

 



Bayıldım. Tek kelimeyle müthişti. Keşke 10 sezon olsa dediğim bir iş. Ağzınızda öyle güzel bir tat bırakıyor ki iki gündür sürekli aklımda bu dizi var.

Öncelikle selamlarrrr herkese. League of Legends oyununun evrenini konu alan müthiş bir animasyon diziyle karşınızdayızzzz. Hayatımda hiç LoL oynamadım. Oyun dünyasıyla alakam hiç yok. O yüzden bu diziyi izlemek için öyle bir gerekliliğiniz olmadığını baştan belirtmek isterim. 

Diziyle alakalı minik bir konu özeti yapmak isterim sonrasında detaylı incelemeye geçebiliriz. Oyun evrenini hiiiç bilmediğim için ben diziden edindiğim bilgilerle anlatmaya başlıyorum. Alt ve Üst dünya ayrımı çok keskin olan klasik bir fantastik-distopya evreni düşünebilirsiniz. 



Alt dünyanın bir başkaldırısı sonucu olan savaşta Vi ve Powder anne babasını kaybedince Vander isimli bir babayiğit onlara sahip çıkıp bakıyor. Vi dik başlı, inatçı, güçlü bir karakter. Powder ise biraz daha hayalperest birisi. Gel zaman git zaman bir şekilde bu kardeşler ayrı düşüyorlar. Powder'ın yaptığı çok ciddi bir hata sonucu sevdikleri insanları kaybediyorlar ve HALİYYYYLE Vi çok sinirleniyor. İkili bir şekilde ayrı düşüyor ve ikisi de birbirinin hasretiyle seneleri geçiriyorlar :) 

Tabi bu sırada bilim ve büyüyü birleştirmeye çalışan bilim insanlarının olduğunu ve üst dünyayı daha da geliştirdiklerini görüyoruz. Çok karakterli bu animasyonu çok seveceğinize o kadar eminim ki. Sevmeme ihtimali olan birisi yok o kadar net söylüyorum. Lütfen hemen izleyinnnn.Ve izlemiş bulunan sevgili sizleri spoilerlı bölüm için aşağıya alalım. 



Arkadaşlar Powder'ı yani Jinx'i seven var mı? Seven neden sevdiğini söyleyebilir mi lütfen? Çünkü ben gerçekten sevilecek bir tarafını göremiyorum. Baba dediğin kardeş dediğin kişiler senin salaklığın yüzünden ölsün sonra gel ağla ve ablana kız??? Küçükken bir nebze daha tatlıydı ama Jinx hali çok rahatsız ediciydi :( Silco'nun elinde o hale gelmesine şaşırmamak da lazım tamam. İzlerken Silco'nun kızı gibi değil de başka türlü mü yapacaklar diye bir düşünüp korktum neyse ki öyle olmadı ooohhh. 

Kafasının sürekli gidip gelme olayını sevdim. Tam eskisi gibi olacak derken olamadı bir türlü. Ve belli ki Powder artık öldü. Sadece Jinx izleyeceğiz. Hayallerinde ve evinde neden sürekli Mylo'yu görüyordu? Sürekli ona kendisini yetersiz hissettiren o olduğu için mi? Bilen beni aydınlatsın please. 



    Silco'yu sevenler görüyorum. Arkadaşlar neden? Sevilecek nasıl iyi bir yanı var? Ayrıca Jinx'i gerçekten satmayacağına inandınız mı? Ben inanmadım pek. Ölmeden önce çok ciddi gibiydi gerçi :( Uyuşturucu ticareti yapan kendi çöplüğünde öten bir horoz diyebiliriz. Sevilecek yanı sıfır. Üzgünüm Silco severler :) Ayrıca Jayce ile yapılan anlaşmanın kabul edilmesi de gerçek dünyanın bir illüzyonu gibiydi diyebiliriz. 




Aksiyon sahneleri o kadar güzeldi kiii. Gerçekten herkesi tek tek tebrik etmek istiyorum. Benim bir işi bu kadar çok sevdiğim çok nadirdir The Queen's Gambit gibi :) 



Vi'nin kardeşine olan inancı çok tatlı ve gerçekçiydi. Kendisini açıklama fırsatı bulmasını sevdim. Ekko'nun dönüştüğü kişiyi ve Heimerdinger ile olan buluşmasını da çok sevdim. Kedi çok tatlıydı. Her ne kadar geri kafalı gibi dursa da bir yerde tecrübe konuşuyordu. İnsanlığa hazır olmadıkları bir gelişimin sunulması kitleleri kaosa sürükleyebilir.




Bahsetmeye değer son şey ise bu kadının sesiydi. Sonuna kadar görmek istediğim bir karakterdi Grayson. Bu nasıl bir sestir gerçekten??? Hayran bırakan tanıdık bir ses. Seslendiren kişiyse Shohreh Aghdashloo. 






Dizinin en güzel ayrıntısı introsudur arkadaşlar. Çok net. Imagines Dragons farkıyla :)