10 Ekim 2021 Pazar

AŞK 101 - 2. SEZON İNCELEME - GERÇEKTEN GEREK VAR MIYDI?

 


İlk sezonu çok sevdik çok eğlendik. Pandeminin tam patladığı sırada bize çok iyi geldi. 2. Sezonu hevesle beklediğimizi kimsede inkar etmesin. Ama gerçekten gerek var mıydı? Güzel bir hikayeyle aklımızda kalsaydı da böyle saçma bir şey izlemeseydik diye düşünen birçok kişi olduğuna eminim. 

Aklıma ilk gelen detay; Osman'ın gay olduğunu inkar etmek için diziye sokulan Elif karakteriydi. Zaten Yargı'yı izlerken İnci'ye sinir olduk derken pat Elif diye karşımıza çıktı kız. 

Genel olarak bu sezonu bir özet geçelim önce. İlk sezon sonunda bizim yuvarlak masa şövalyeleri müdüre resti(!) çektikten sonra okuldan atılıyorlar (Bal böceği Işık hariç). Necdet' de kuduruk bir müdür olduğu için bunları okula davet edip "Okula geleceksiniz kedi gibi ne istersem yapacaksınız yoksa Işık'ı kovarım" diyor. Işık'ı çok seven muhteşem dörtlü bunu kabul edip Necdet'e köle oluyorlar. Her gün sabah kahvesi, ayakkabıların boyanması, odasının tozunun alınması derken mis gibi sömürülüyorlar. Burcu Hoca da durumu öğrenince Işık'a haber veriyor. Işık' da b*k Necdet'e sinirinden bir kova kırmızı boyayı Milli Eğitim Bakanı'nın önünde Necdet'in kafadan aşağıya döküyor. Hop Işık tekmeyi yiyor diğer dörtlü okulda devam. 

Bunlar da toplaşıp plan yapıyorlar Işık'ı okula nasıl geri aldırırız? Necdet müdürlükten düşsün falan filan. Konu o kadar sarmadı ki gerçekten. Çok zorlama olmuş bi kere. Veeee ilk sezon sevdiğim Işık karakterini hem çok az gördük hem de itici buldum. Karakter bazlı incelemeye geçelim o zaman konu açılmışken :) 


Işık çok antipatikti ya. Aşırı gıcık sevimsiz birisine evrilmişti. Okuldan atılınca otomatik yükleniyordur bünyeye belki bilemiyorum. Sinan'la ilişkilerinin yüzeyselliği de çok fazla geldi bana. Belki lise öğrencisi ne olabilir başka denilebilir ama yine de Sinan senin için arkadaştan fazlası ise evsiz kaldığını falan bi şekilde anla yaniii. 

Sinan... Ah Sinan üzümlü kekim... Bu sezon hiçbir karakterin değişimini sevmedim galiba ya. Sinan'a dair tek sevdiğim şey sonunda Uraz'ı görmekti. Bu kadar intihara meyilli bir insanı neden kimse fark etmiyor mesela? Hayatı sevmeyen (hayatta sevdiği tek şey Işık mesela o bile fark etmiyor), depresif bu insanın başına geleni bir tek Kemal Hoca fark ediyor. O napıyor peki? HİÇBİR ŞEY!

Konu apayrı olsa da izlerken aklıma 13 Reasons Why geldi. Hani orada Hannah rehberlik hocasıyla gidip konuşuyordu ama yardım istemediği için adam yardım etmemişti. Sonrasında Hannah intihar etmişti... Yardım etmek için yardım çığlığı duymanıza gerek yok. Yardım çığlığını görebilirsiniz de! Beni çok rahatsız etti bu detay! Orada mahvolmuş bir LİSE ÖĞRENCİSİ görüyorsun. İdareye haber vermek, ailesiyle konuşmaya gitmek, gerçekleri öğrenmek gibi bir durum yok. Cool cool bekleyen bir hoca var. Bu değil gerçekten ya bu değil yani. 

Konusu geçmişken Kemal'e gelelim. Bu kadar toksik bir insan olabilir mi ya. Tam konuşma özürlüsü bir herif. Asla konuşmayan, sakince duran, soru sorduğunda sana aynı soruyu tekrar edip tekrar soran, "Sen öyle diyorsan"dan fazlasını söyleyemeyen toksik bir insan. İki kelam et, bir yorum yap değil mi? 

Burcu'nun da Kemal'den bir farkı var mı? Hayır Burcu daha da toksik. Konuşması, anlaşması bu kadar zor bir insan olamaz. Yok ya Burcu hakkında konuşmak istemiyorum. 

Kerem... Kerem'in karakter değişimini çok sevdim. Çok tatlı minnoş bir insana evrilmiş. Düşünceli halleri Eda'ya verdiği kıymet çok tatlıydı. Eda'nın toksik ( bu kelimeyi yeni mi öğrendin be kızım Gökçe) halleri olmasaydı birbirlerini başarıya taşıyamazlardı belki... Hayat beeee dedirtiyor işte bu anlar izleyiciye ya. Üzücü ama bir o kadar gerçek. Ay ama hepsinin üniversiteyi kazanabilmesi biraz şov değil miydi? Neyse akıllı çocuklarmış işte. 

Osman'ın aşık olmaya başladığı anlar müthiş tatlıydı ya. Hele şu sahnee müthişti :) 




Toparlayalım; 

Dizide iki sezondur sürekli vandalizm işleniyor. Işık-Sinan aşkı bu sezon bana geçmedi. Tuba Ünsal için yine diyorum yok olmamış. Mert Fırat diye diye adamı 2. sezona getirmişler :) Uraz'ın Sinan olmasını sevdim. Osman'ın fındıktan vazgeçmesi çok tatlıydı. Elif ve Osman'ı bu şekilde bitirmek neden peki? Özgür Foster ne alaka?