16 Ocak 2020 Perşembe

NETFLIX ORİJİNAL DİZİSİ SPINNING OUT YORUMU








2020'de listelerimize eklenen bu güzel diziyi yorumlamak istedim çünkü kendisi öyle hızlı bitti ki keşke bitmeseydi dedirtti. İlk sezonu 10 bölüm olan dizinin konusu ise şöyle:

 Skins dizisi ile tanınan Kaya Scodelario, Kat Baker isimli artistik buz patencisini canlandırıyor. Kat yarışmada geçirdiği bir kaza sonucunda olimpiyat hayallerini rafa kaldırıp antrenör olmak için çalışıyor. Ancak karşısına çıkan fırsatlar onun önüne sürekli olimpiyatları getiriyor. Kate korkularının üstüne gidip olimpiyatlar için cesaret gösterecek mi? Ne gibi zorluklarla karşılaşacak? Ailesi, arkadaşları, hastalığı ve antrenörleriyle ne gibi zorluklar yaşayacak bunları izliyoruz.


Ama güvenin bana asla sıkıcı değil. Diziyi izlerken kendimi o kasaba sakinlerinden birisi gibi hissettim. Dizide bolca entrika, aşk üçgeni, sinir katsayınızı arttıracak karakter de mevcut. Karakterlerin hepsi ruh hastası. Karakterlerin iyi-kötü gibi ayrıştırılmaması çok hoşuma gitti. Herkes yeterince(gerektiğinde) iyi ve kötü davranıyor. Karakterlerin hepsini gri yapmışlar. İlk bölümlerde nefret ettiğiniz karakterleri 2 bölüm sonra çok sevebiliyorsunuz. Veya dizinin 10. Dakikasında eşek sudan gelene kadar dövebileceğiniz karakteri 22. Dakikada bağrınıza basabiliyorsunuz. Ya da tam tersi sevdiğiniz bir karakterden tiksinebiliyorsunuz. Bence bu dizide izleyiciyi tamamen içine çeken karakterin bu denli gerçek hayattan oluşu. Dizi günümüz dünyasında hala ırkçılığın bu denli devam etmesine de atıfta bulunmuş.


Diziyle ilgili eleştirebileceğim nokta ise sezon finalindeki CGI görüntüleriydi. Yani inanın dikkatli bir izleyiciyimdir ama 9 bölüm boyunca buz pateni yapanların gerçekten oyuncular olduğuna o kadar ikna olmuştum ki ancak sezon finalinde görüntülerden kusmak istedim. Patende kayarken oyuncuların yüzleri gözleri eğiliyor bükülüyor. O kadar çiğ, profesyonellikten uzak bir montajdı ki. Bakın  şimdi madem 9 bölüm boyunca sen cgı kullandın ve benim gözüme batmayacak kalitede yaptın sezon finalindeki bu acele neden peki arkadaşım? Atlı mı kovalıyordu diye sorarlar adama. İlk 9 bölümde eğer böyle hatalar varsa asla fark etmedim o yüzden eğer siz fark ettiyseniz ve Gökçe yanılıyorsun montajları çok kötüydü diye yazın bana ben de “Hee demek ki ben ilk 9 bölümü gönül gözümle izlemişim” diyeyim.






Diziye benim puanım 7/10. Sizi bulunduğunuz andan koparan, stresinizi atmanızı sağlayacak tatlı bir dizi arayışındaysanız tam size göre bir dizi. Ve baştan söyleyeyim Justin’e tabii ki aşık olacaksınız.