17 Kasım 2016 Perşembe

YABANCI, ŞAHMERAN - ÖZNUR YILDIRIM

                                      




Kitap Adı: Yabancı Şahmeran
Yazar: Öznur Yıldırım
Sayfa Sayısı: 600
Yayınevi: Pegasus
Çıkış Tarihi: 04/2016
Puanım: 5/5


Arka Sayfa;
Sen cennetin varlığından gurur duy, ben cehennemi istiyorum.
 
Yağan kar şiddetini gitgide artırıyor, koyu renk saçlarıma tutunan kar tanelerinin sayısı çoğalıyordu. Konuşmadı, konuşmadım. Sessizlik... Aramızda her daim geçerli olan bir alfabeydi sessizlik. Ben de bu alfabeye bir kez daha boyun eğdim ve uzun, titreyen parmaklarımı avuçlarımın içine bastırdım. Elimi yanıma indirdiğimde avuçlarımda eriyen kar yere damladı...


Rengi, kan rengiydi.

Rengi, kaybın rengiydi.

Rengi, bir cinayetin rengiydi.









KONUSU: 


Ankara Emniyet Genel Müdürü'nün oğlu Atalay Güngör bir çatışma sırasında  Türkiye'nin en başarılı avukatlarından Levent Çağıran'ı öldürür. Levent Çağıran'ın oğlu Ediz babasının katilinden intikam almak için Atalay'ın kardeşi Doğa'yı hedef alır. Önce öldürmek üzere yola çıkan Ediz, Doğa'yı görünce planını değiştirir ve ölümünü erteler, kızı kaçırır. 



YORUMUM:


Kitap ilk çıktığı gibi gidip aldım. Ama okumaya 5 gün önce başladım. Çünkü yaklaşık 6-7 aydır canım hep distopya okumak istiyordu hiç romantik kitaplara bakmıyordum bile içimden okumak gelmiyordu. Artık o kadar çok distopya okudum ki yeter dedim biraz kalbimiz ısınsın romantik bir şeyler okuyayım ve kitaplığımda beni bekleyen onlarca kitaptan Yabancı'yı seçtim. Kendisi bir Wattpad kitabı. Aslına bakarsınız Öznur kitabı Wattpad'de ilk yazmaya başladığında 3 bölüm okumuştum beğenmiştim de ama sonradan sınavlar falan derken unutmuştum kitabı. Kitap olarak çıkacağını duyunca çok sevindim çünkü genç bir yazarın böyle bir başarısı beni mutlu etti üstelik Pegasus Yayınevi'nden çıkan bir kitap olması. 



Kitap hakkında ki düşüncelerime gelirsek; kitabı çok sevdim çok beğendim. Elimden bırakmak istemedim. Ve bir anda bitirmek de istemediğim için 5 günde sindire sindire okudum. Öznur'un kalemine bayıldım. Betimlemeleri çok güzeldi. 18-19 yaşında bir kızın böyle başarılı bir iş yapması beni mutlu etti. 


Kitapta sevmediğim çok yer de vardı. Özellikle mantık hataları. Okuyunca beni anlayacaksınız. İlk olarak benim anladığım üzere Doğa siyah saçlıydı. Sonradan saçlarının rengi bir anda kızıl- kahve oluyor. Ben Doğa'yı hiç çok güzel diye düşünmedim kitabı okurken normal sıradan bir genç kız dedim ama kitapta o kadar çok 'Doğa çok güzel' teması işleniyor ki. Bir de Doğa'ya hep 'ergen' denilip Ediz için'çimen göz' denilmesi yahu tamam 10 kere kullan bu kelimeleri ama 100 kere falan okudum bence. Yazar Doğa'yı anlatırken çok içine kapanık çok asosyal diye tanıtıyor bize ama ettiği küfürler hiçte çekingen bi insanın ediceği küfürler değildi .Ve Ediz'in o abartılı halleri hele ki son 10 sayfa da Ediz'i boğmak istedim. Ben bile nefret ettim ondan Doğa nasıl etmesin? Bir de Doğa'nın girdiği gerizekalı bunalımları var. Tamam bazı yerlerde haklı anlıyorum ama 5 sayfadan 3 ünde Doğa'nın ağlamalarını ve ve buhranını okuyoruz bu biraz beni sıktı hatta baya sıktı. Sürekli hasta olması sürekli Ediz' e muhtaç olmasını çok zorlama buldum. Ve kitap duyduğuma göre daha uzun olucakken kısaltılmış ve ortaya kopukluklar çıkmış. Ki Şahmeran'ın hikayesinin anlatıldığı sayfada hikayeyi tam olarak alamadım tatmin olmadım. Sonra internetten bulup okuduğumda "Heee" dedim.


 Eminim kopuklukları sizde fark edeceksinizdir. Bunların haricinde beni ağlatan yerler olmadı değil. Nefesinimi tutup okuduğum yerlerde oldu. Egemen'i anmadan geçemeyeceğim. Egemen kalp kalp kalp. Kitapta altını çizdiğim çok yer oldu çok beğendiğim betimlemeler de vardı. Artık sabırsızca 2. kitabı bekliyorum. Muhtemelen onu da ilk çıktığı gibi alırım ama bu sefer internetten alıcam çünkü tekrar 32.5 vermek içimi acıtır. :) Sevgiyle kalın. Yorumlarınızı bekliyorum.